Björndammen överraskade – spelar final i Östra Cupen

FOTBOLL

Efter en skrällseger mot Ahlafors har Björndammen för första gången tagit sig till final i Östra Cupen. Där är Qviding storfavorit och Partillelagets chanser ökar inte med hela fem startspelare på skadelistan.
– Jag tycker att vi är vinnare hur det än går, säger tränaren Edmond Shala.

Division 5-laget Björndammen lyckades även förra året ta sig till semifinal i den prestigefyllda försäsongsturneringen. Då tog det stopp i derbyt mot Jonsered, men när man nu åter ställdes mot ett lag två divisioner högre upp bärgade man en finalplats. Björndammen hamnade i underläge två gånger om, men efter kvitteringar av Anton Linde och Alexander Medalen-Paulsen stod det 2–2 efter full tid och förlängning.
I straffavgörandet gjorde Björndammens spelare inga misstag. När målvakten Aleksander Petrovski räddade i den tredje straffomgången och Ahlafors sköt sin sista straff utanför var saken klar.
– Det är jätteroligt att vara i final och det har sett bra ut fram tills nu, men inför finalen är det lite oroväckande, säger Edmond Shala.

Inte mindre än fem spelare från startelvan finns på skadelistan. Lagkaptenen Gustav Ågren, Pontus Börjesson, Anton Linde, Tony Rintamäki och Oscar Prevander är för tillfället indisponibla.
– Det är två av dem, Tony och Anton, som kan vara tillbaka. De andra är väldigt osäkra.
Det nyblivna division 2-laget Qviding hade varit en självklar favorit även utan skadorna, nu är uppförsbacken ännu brantare.
– Qviding är det starkaste laget som finns på den här sidan av stan. Vi ska göra allt för att stå som vinnare, men det går inte att kräva mer av ett division 5-lag än det vi redan presterat. Jag tycker att vi är vinnare hur det än går, säger Edmond Shala.

Tanken är att återupprepa segerreceptet från matchen mot Ahlafors.
– Jag ska inte säga att vi parkerade alla längst bak, men vi lade oss lite lägre. När vi sedan vann bollen rensade vi inte bara utan vågade spela bollen och vi gjorde det lite rakare än vi brukar.

Tränaren hoppas nu på snabba konvalescenser med knappt en vecka kvar till finalen, som spelas på Prioritet Serneke Arena på onsdag. Trots skadorna råder dock en positiv stämning i laget.
– Det ska bli jätteroligt att spela, det är en fin arena, förhoppningsvis kommer det mycket folk och kommer vi upp i samma nivå som mot Ahlafors kommer de att få det tufft. Jag hoppas verkligen att vi kommer upp i den nivån, säger Edmond Shala.