Arkivbild
Den 3 november förra året utbröt skottlossning i ett industriområde i Mölnlycke. Polisen misstänker att explosionen i en bil i Landvetter natten mellan söndag och måndag kan ha ett samband med skottlossningen.

Bilexplosion kan vara hämnd för skjutning

Landvetter

Under natten mellan söndag och måndag exploderade en bil i Landvetter. Polisen misstänker att sprängningen orsakades av en handgranat och att det kan handla om en hämndaktion efter skottlossningen i Mölnlycke i november.
– Det är ett av spåren vi tittar på, säger Annika Johansson, förundersökningsledare på polisen.

Det var strax efter klockan ett på natten som bilen exploderade. Den tekniska undersökningen av bilen pågår fortfarande så det går inte med säkerhet att säga vad som orsakade explosionen men Annika Johansson säger att det finns tecken som tyder på att det handlar om en handgranat.

Bilen tillhör ett företag med kopplingar till den person som suttit häktad misstänkt för mordförsök i samband med skottlossningarna i Mölnlycke 3 november.

Avlossade flera skott

Det var i samband med att en lokal MC-klubb med kopplingar till Hells Angels hade fest som bråk uppstod med personer ur ett annat lokalt gäng. Flera skott avlossades och minst fem personer fick vårdas på sjukhus. Bland de skadade ska det även ha varit fullvärdiga medlemmar i Hells Angels som var på besök hos klubben i Mölnlycke. En var så allvarligt skadad att han inledningsvis fick hållas nedsövd.

I december häktades en person misstänkt för mordförsök, men i mitten av februari lades förundersökningen ned på grund av brist på bevis.

Huruvida söndagsnattens bilexplosion var en hämndattack från Hells Angels kan polisen inte svara på i nuläget men det är en teori som finns med i utredningen.

– Det vet vi inte, men det kan inte uteslutas. Det är ett av spåren vi tittar på, säger Annika Johansson.

Vad händer i utredningen nu?

– Vi väntar på att den tekniska utredningen ska bli klar och fortsätter med förundersökningsarbetet. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger Annika Johansson.

Ingen person kom till skada i samband med explosionen.