Allas vårt hjärterum

PARTILLE

För tre år sedan köade vi nättopp för att finnas tätt inpå de afghanska barnen. Så plågsamt utsatta var de. Så grymt ensamma var de. Idag är de tre år äldre. De allra flesta betraktas nu som vuxna – även om vägen hit har krävt skärande brådmognad och skriande ensamhet.
Kanske har vi vant oss. Möjligen har vår hjärtinnerlighet vänts i andra riktningar. Hursomhelst, nu behöver vi än mera hjärteblod!
Vårt nätverk – #vi-står-inte-ut – har hjälpt och hjälper nära fyrtio ungdomar i vårt Partille. De flesta av dessa bor idag i härligt förebildliga värdfamiljer. Men människor flyttar och verkligheter ändras. Därför behöver vi bli fler och bjuder härmed in till en informationsafton onsdagen den 20 mars i Partille församlingshem. Då framtidssamtalar vi – då talar vi oss samman.

Att öppna sitt hjärta för en ensamkommande ung medvandrare rymmer mångt och mycket. Nya nätverk ska byggas, kamrar och förmak stuvas om. Härtill kan ekonomin väcka oro. Redan nu berättar vi därför gärna att vår stora gemenskap, vår kommun, bjudit oss en betydligt större del av den Moder-Svea-kaka som just ska hjälpa våra ensamkommande ungdomar till en tryggare ekonomisk närvaro. Härtill går Svenska kyrkan in som garant och kontraktspart.
Låt oss avslutningsvis bjuda på lite medmänsklig anatomi. Tre gånger varje minut förs vårt friskt syresatta blod ut till kroppens alla delar. Vårt totala blodomlopp är ofattbara 4 000 mil – alltså gott och väl tur och retur Afghanistan. Så varmt välkommen på vår tillsammansresa. En inre och yttre färd som gör skillnad!

#vi-står-inte-ut
Partillekretsen