Arkivfoto

Sävehof har Malmö i brygga

Handboll

Malmö gick in som favorit inför kvartsfinalserien mot Sävehof, men efter segern i det första dramatiska mötet har Partillelaget chansen att skaffa sig ett rejält grepp om en semifinalplats i dagens hemmamatch.
– Under mina två år i klubben har vi inte varit så bra som vi är nu, säger tränaren Andreas Stockenberg.

Sävehof fick en strulig start med utvisningar och ett fyramålsunderläge i söndagens match i Malmö. Men gästerna kom ikapp redan i den första halvleken och vid full tid var det oavgjort, precis som läget var i den andra matchen i förra årets kvartsfinalmöte mellan lagen. Den gången vann Malmö, men Sävehof har dragit lärdomar av fjolårets förlust och agerade nu kyligare, enligt Andreas Stockenberg.

– Jag tycker att vi förde matchen hela andra halvlek så det kändes lite onödigt att det skulle behöva bli förlängning, men där tycker jag bara att det var ett lag på banan och vi avgjorde redan de första minuterna, säger han.

21–21 efter full tid blev till seger 25–28 sedan kantspelaren Sebastian Karlsson visat vägen med fyra mål i förlängningen. Därmed är det tabellsjuan som har fördel gentemot tabelltvåan, men efter vinster mot både Malmö och serievinnaren Kristianstad i grundserien gick Sävehof in med gott självförtroende redan till kvartsfinalens första match. Den goda starten ger ännu mer energi, men samtidigt påpekar Andreas Stockenberg att man måste ha två segrar till.

Vad blir nyckeln?

– Framför allt har vi svajat i försvarsspelet under säsongen men nu höll vi Malmö nere på 21 mål innan förlängningen och kan vi hålla dem där får Malmö det jättejobbigt, för mål framåt gör vi alltid.

Tränaren berättar att det finns en trygghet och energi som han inte sett under sina två år i laget. Eller för att tala mer klarspråk, under Andreas Stockenbergs tid som tränare har han inte upplevt ett bättre Sävehof. Hans förklaring är att man nu har ett intakt lag utan avbräck på grund av skador, sjukdomar och avstängningar.

– Vi behöver alla i hela laget för att kunna utmana de bästa. Under våren har vi ofta varit med i matcherna men inte orkat hela vägen. Men nu har alla varit skadefria och sjukdomsfria i tre, fyra veckor och då har vi vuxit ett snäpp.

Undantaget är Gustav Davidsson som varit sjuk men deltog på tisdagens träning.

– Som det ser ut nu kommer vi med full trupp.