Arkivbild: Per Anger

15-åring fälls för knivskärning på skola

Partille kommun

En 15-årig pojke döms för att ha knivskurit en annan pojke på en skola i Partille kommun.

Det var i slutet av november som två pojkar, 15 och 16 år gamla, hamnade i konflikt på en av kommunens grundskolor. I bråket ska båda pojkarna ha utdelat slag och fått skador, men 15-åringen tog sedan upp en kniv som han skadade den andra pojken med. Skadorna var inte allvarliga.

Betala skadestånd

15-åringen åtalades och har nu dömts i tingsrätten till ungdomstjänst och ungdomsvård. Han ska även betala skadestånd till offret.

15-åringen hävdade att han hade agerat i självförsvar, men tingsrätten skriver i sin dom att det var 15-åringen som tog kontakt med 16-åringen, agerade aggressivt mot honom och lyfte kniven. Domstolen anser därför inte att det kan ha förelegat någon nödvärnssituation.