Tre guld och ett silver i inne-SM

Friidrott

Medaljerna duggade tätt för friidrottarna från Härryda och Partille i helgens inne-SM. Andreas Kramer vann överlägset 800 meter, Carl Bengtström tog enkelt guld på 400 meter och på 200 meter blev det vinst för Dennis Forsman. Michaela Meijer avbröt tävlingen men fick ändå med sig ett silver.

Sävedalens EM-tvåa Andreas Kramer var ett av de största affischnamnen när inne-SM avgjordes i Norrköping i helgen. Med segertiden 1,51,36 vann han sitt fjärde raka guld, en och en halv sekund före tvåan, vilket var den klart största segermarginalen jämfört med de tre tidigare vinsterna.

– Jag tog täten först, sen var det en annan kille som drog i 250 meter innan jag gick upp och körde de sista 400 meterna. Jag var ju storfavorit så det var skönt att vinna också, säger han.

Landvettersonen Carl Bengtström, Örgryte, var också han favorit, på 400 meter. Detta efter att ha slagit Nordiska juniorrekord på tiden 47,17 en vecka tidigare. Han lämnade snabbt konkurrenterna bakom sig i finalen och vann på tiden 47,96, drygt en sekund före tvåan.

I finalen på 200 meter skriver friidrott.se hur Ullevisprintern Dennis Forsman, från Partille, kopplade greppet i andra kurvan men sedan tappade steget på upploppet. ”Han höll ändå undan till seger med 0,16 på 21.83”.

På förhand var stavhoppsmötet mellan Örgrytes Michaela Meijer och Angelica Bengtsson mästerskapets mest rafflande duell. En vecka innan SM hade hopparen från Mölnlycke tagit tillbaka det svenska rekordet med ett hopp på 4,75 och nu var Bengtsson på både rekord- och medaljakt. Duellen kom dock av sig.

”Tyvärr fick den ett snöpligt slut när Michaela fick kasta in handduken efter en genomspringning i sitt andra försök på 4,60. Smärta i foten stoppade fortsatt tävlande för dagen”, skriver Örgryte på sin hemsida. Det blev trots allt ett silver till Michaela Meijer, som fick behålla det svenska rekordet då Angelica Bengtsson aldrig var riktigt nära på rekordförsöket 4,76.