Skidade i fädrens spår i Öjersjö

Öjersjö

I söndags arrangerade Sävedalens AIK, Skidor tillsammans med Friluftsfrämjandet Barnens Vasalopp på Partille Golfbana i Öjersjö.

Cirka 75 glada barn ställde upp på detta årligt återkommande arrangemang som Dan Kuylenstierna, aktiv tränare i SAIK Skidor, hade huvudansvaret för.

På golfbanans driving range hade fem parallella spår preparerats så den gemensamma masstarten gick utan problem. Två varv på rangen avverkades och skyltar med kända namn som Risberg och Oxberg passerades i fin fart under loppets gång. Väl i mål väntade både medalj och diplom, samt den eftertraktade blåbärssoppan. Friluftsfrämjandet fixade med van hand fram korv och bröd till de hungriga deltagarna efter genomförd långlopp till stor belåtenhet bland deltagarna.

Nöjda arrangörer

Arrangörerna är nöjda med deltagarantalet då det är svårt att planera beroende på natursnötillgången.

SAIK Skidor kör upp skidspår på Partille golfbana i Öjersjö så snart det kommer tillräckligt med snö. Intresset för skidåkning på golfbanan är enormt och det har varit svårt att hitta en parkeringsplats på golfbanans parkering under helgen.

SAIK Skidor kör skidträningar för barn/ungdomar och juniorer på torsdagskvällarna under i stort sett hela året.