Raabe en poäng från SM-guld

Tiodans:

Philip Raabe åkte till SM som debutant i ett seniormästerskap, men det var guldet han hade i sikte. Efter en extremt jämn medaljstrid blev det en silvermedalj.

Det var under SM-veckan i Sundsvall som Philip Raabe från Sävedalen och hans partner Christine Brammer deltog i den jämna tävlingen. Raabe/Brammer vann liksom guldmedaljörerna Dawid Kaleta och Paulina Karkosik i tre danser medan bronsmedaljören vann fyra danser. Efter poängräkning skilde alltså bara en poäng upp till guldet.

En silvermedalj från seniordebuten är inget dåligt resultat och Philip Raabe, med flera fina meriter från internationella tävlingar, är nöjd med prestationen. Men han har ändå svårt att njuta av silvret.

– Det är surt när det är så nära och det har hänt mig en gång tidigare på SM, när jag var med förra gången 2015. Men det är inte mycket att göra åt, det är bara att åka hem och träna lite extra, säger han.

Och han tror mycket på samarbetet med sin nya partner. Skador och andra olyckliga omständigheter har gjort att Raabe tvingats byta partner ofta de senaste åren men nu har han dansat med danska Christine Brammer sedan i somras. De passar väl ihop men nackdelen är att Brammer bor i Danmark och att Philip Raabe studerar på idrottsgymnasium i Lilleström, Norge.

– Så totalt har vi inte dansat med varandra mer än en och en halv månad, men vi åker till varandra varje helg. Man får offra mycket av sitt sociala liv och det är samma som när jag flyttade från familjen, säger Philip Raabe, som dock är beredd att göra stora uppoffringar för att lyckas i karriären.

– Jag tror verkligen att båda har samma mål, samma förväntningar och vill satsa lika mycket. Nu är det bara att titta framåt och tänka positivt, att det kommer fler SM, och vi kommer att bli mer och mer redo.