• Bild: Per Anger

Omfattande skadegörelse på Vallhamra skola

Sävedalen

Över 100 fönsterrutor förstördes i helgen vid en omfattande skadegörelse på Vallhamra skola i Sävedalen.

Den stora förstörelsen inträffade någon gång under helgen och upptäcktes på måndagsmorgonen. Efter att ha inventerat skadorna kunde skolans personal konstatera att sammanlagt 106 rutor på såväl skola, förskola som idrottshall förstörts. Det handlar om skador för hundratusentals kronor.

– Det är otroligt tråkigt. Det är några få som förstör för så många, säger Ingrid Claesson, kommunikationschef i Partille kommun.

Enligt Ingrid Claesson har kommunen försäkringar som täcker en del av kostnaderna för skadegörelsen, men en del pengar kommer att behövas ta ur kommunens egen ficka.

– Det är skattepengar som kunde ha använts till något mycket bättre.

Ett glasföretag var snabbt på plats för att tejpa ihop de trasiga rutorna som nu ska bytas. Trots skadegörelsens omfattning ska inga lektioner ha tvingats ställas in.

Under tisdagen informerade kommunen vårdnadshavare till skolans elever om det som hänt. Lärarna på skolan har även talat om händelsen i sina klasser.

Det här är inte första gången Vallhamraskolan råkar ut för skadegörelse. I mars 2018 blev cirka 25 fönster på skolan förstörda. Och i april året dessförinnan eldades ett förråd vid skolan upp.

För att öka insynen till skolan ska Partille kommun nu röja bland sly och buskage vid skolan. Det blir även ökad bevakning.

– Väktare kommer att öka sin närvaro på och runt skolan. Polisen kommer också att öka sin patrullering som en direkt effekt av detta, säger Ingrid Claesson.

Skadegörelsen är polisanmäld. Den som har uppgifter att lämna om händelsen kan kontakta polisen via polisen.se eller på telefonnummer 114 14.