Foto: Rouhia Lotfkhah

Nytt skolbibliotek invigt

Sävedalen

Måndagen den 25 februari invigde Vallhamra skolan sitt nya skolbibliotek.

Öppningen av det nya skolbiblioteket var efterlängtad av både elever och pedagogers sida. Eleverna bjöds på förfriskning precis som sig bör under en invigning innan skolbiblioteket öppnade dörrarna.

Vallhamra skolan hade ett bibliotek men det nuvarande biblioteket är renoverat och moderniserat. Nu ligger biblioteket centralt för hela skolan och erbjuder bemannade öppettider fyra dagar i veckan. Eleverna från årskurs F till 9 använder bibliotekets resurser dagligen. Områdesbibliotekarie Rouhia Lotfkhah är aktivt involverad i skolans arbete för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens.

– Vi alla jobbar ständigt för ett nära samarbete mellan lärare och bibliotekarie. Biblioteket fungerar som både integrerad verksamhet och integrerad resurs i skolans pedagogiska arbete. säger Rouhia Lotfkhah.