Foto: Anders Simonsen
Emelie Claesson-Brodén, Ella Zetterstedt och Frida Simonsen spelar distriktslags-SM med Göteborg.

Härrydatrio i Stålbucklan

Allmänt

ISHOCKEY: Tre tjejer från Härryda HC finns med Göteborgs distriktslag när Stålbucklan drar igång idag. Frida Simonsen och Ella Zetterstedt spelar turneringen för andra gången medan Emelie Claesson-Brodén gör debut.

Det är den sista upplagan av Stålbucklan, SM för landets tjejdistriktslag, som avgörs i Småland under veckoslutet. Från och med nästa säsong spelar de istället TV-pucken, killarnas motsvarighet till turneringen.

I höstas togs Härrydatjejerna ut i en första uttagning till distriktslaget och nu har de alltså kommit med i den slutgiltiga truppen. Emelie Claesson-Brodén, som fyller 14 år nästa fredag och tillhör de yngsta i laget, ser fram emot sin första SM-turnering.

– Det känns bra att ha blivit uttagen till laget och det ska bli kul att spela, säger hon.

Den ett år äldre Ella Zetterstedt får ett stort ansvar då hon är lagkapten.

– Det känns stort att få ett sånt förtroende redan det här året och jag gillar utmaningen som det innebär för mig att bära C:et i Göteborgslaget.

Hon liksom Frida Simonsen och flera andra i laget åker till mästerskapet med viktig rutin från 2018.

– De flesta känner varandra bättre nu eftersom många av oss var med redan förra året. Jag tycker också att vi har fått in de nya tjejerna i laget bra och det är en stark grund att bygga på i Stålbucklan, säger Frida Simonsen.

Hon tror att Södermanland kommer att bli den svåraste motståndaren i ett gruppspel där det även väntas matcher mot Värmland och Ångermanland. Sporrade av killarnas insats i höstas går Göteborg in med ett gott självförtroende i turneringen.

– Vi har stor chans att gå långt om vi kör hårt. Göteborgskillar vann ju TV-pucken senast så vi siktar på att vinna vi också, säger Ella Zetterstedt.