Foto: Janne Danielsson, SVT
ARVINGARNA. Kvartetten deltar på lördag i Melodifestivalens sista deltävling. De tror på sin låt och satsar på en plats i finalen. Frontfiguren Casper Janebrink är numera Flodabo.

Arvingarna redo för Mello

Floda/partille:

På lördag är det dags för Arvingarna med frontfiguren Casper Janebrink att tävla i Melodifestivalen i Lidköping. Den sista april har de dessutom en jubileumskonsert för att fira sina 30 år.

– Vi tror på vår låt och känner att den är stark och kan bli en hit, sa Casper Janebrink om låten I do, när de fått besked om uttagningen.

– Vi hoppas på att gå till finalen, så klart. Det hade varit skitkul att vinna och få åka till Tel Aviv för att representera Sverige.

Casper, som flyttade från Partille till Floda för något år sedan, säger att bandet tycker det ska bli fantastiskt roligt att få vara med i tävlingen. Att det har funnits ett sug att få tillbaka Arvingarna under några år, men att de inte tyckt att de haft den rätta låten. Förrän nu.

Arvingarna har haft en intensiv höst med bland annat krogshow på Kajskjul 8, jul-show på nya kongresshuset i Borås, samt att Casper medverkade i Stjärnornas Stjärna, som han vann.

– Även en intensiv vår väntar oss, men vi ska också hinna med ett nytt EP-album med några nya låtar. Till sommaren blir det nog turné med Diggiloo och så firar vi att Arvingarna funnits i 30 år.

Och visst blir det jubileumskonsert lördagen den 30 april, då bandet firar att det funnits så länge som 30 år.

Började i Partille

Allt började i en replokal i Partille 1989, och nu har Arvingarna medverkat i Melodi­festivalen fem gånger. 1993 representerade de Sverige i Eurovision Song Contest med Eloise. De har haft ett 20-tal låtar på Svensktoppen, mottagit flertalet grammisar och figurerat i många svenska tv-musikproduktioner.

Musikaliskt arv

Bandnamnet Arvingarna kommer från att deras pappor medverkat i dansbanden Streaplers och Flamingokvintetten och att de därav är arvingar i dansbandsvärlden. Trots rötter och koppling till dansband har de genom åren kallats allt från pojkband till showband.

I Melodifestivalen framför de bidraget I do, vars musik är skriven av Mikael Karlsson. Texten har Casper skrivit tillsammans med Nanne Grönvall. Efter deras framträdande återstår att se om de går till final och slutligen står på scenen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv mellan den 14 och 18 maj.