Arkivfoto: Per Anger

15-åring åtalas för knivskärning på skola

Partille kommun

En 15-årig pojke åtalas för att ha knivhuggit en annan pojke på en skola i Partille kommun.

Det var i slutet av november som två pojkar, 15 och 16 år gamla, hamnade i bråk på en skola i Partille kommun. Båda två ska ha utdelat slag och fått skador, men 15-åringen ska ha haft en kniv och enligt åklagaren huggit eller skurit den andra pojken i armen två gånger.

Grov misshandel

15-åringen har åtalats för grov misshandel. Huvudförhandling i målet ska hållas i slutet av februari.

I polisförhör framgår att 15-åringen nekar till brott. Han menar istället att det handlat i nödvärn.

– Han tog tag i min jacka och slog mig i huvudet. Han slog mig upprepade gånger. Jag försökte slita mig därifrån, då kom jag på att jag hade kniven. Det var verkligen sista alternativet, säger 15-åringen i förhör.

– Jag tog upp kniven för att skrämmas. Han kom åt den med sin arm. Sedan tappade jag kniven, för att han knuffade mig. Han tog ner mig på marken och sparkade mig i käken, fortsätter 15-åringen.

Hittat kniven

Kniven säger 15-åringen att han hade hittat ute och att han tagit med till skolan för att slipa och göra fin.

Händelsen ledde till tryckt stämning på skolan.

– Efteråt var alla ganska chockade. Jag trodde inte att han skulle göra något sådant, säger en annan elev på skolan till polisen.