• Foto: Per Anger
    Inflytt. Nu under januari flyttar de första boende in i Partille Port. Nu står det också klart att träningskedjan STC ska etablera sig i området.
  • Foto: Per Anger

Träningskedja till Partille Port

Partille

Nu är de stora kommersiella lokalerna i Partille Port uthyrda och det står klart att träningskedjan STC ska etablera sig i området.

Från Gamla Kronvägen ser området fortfarande i högsta grad ut som en byggarbetsplats. Men ett antal bostäder i Partille Port är färdigställda och nu under januari månad flyttar de första boende in.

Nu står det dessutom klart att den sista stora kommersiella lokalen är uthyrd. Det handlar om träningskedjan STC som ska etablera en ­
1 500 kvadratmeter stor tränings­anläggning.

– Vi är jätteglada att en expansiv och etablerad aktör vill komma in och förstärka områdets identitet. Gym och livsmedel som vi har i Partille Port nu är väldigt uppskattat i bostadsområden, säger Johannes Öberg, affärsutvecklare på Peab Fastighetsutveckling.

Coop och Biltema

Sedan tidigare är det klart att Coop ska öppna en stor butik i Partille Port. Det kommer även att finnas apotek och ett café. Dessa öppnar enligt Johannes Öberg förmodligen redan i april. Gymmet ska öppna efter sommaren. Även Biltema planerar att etablera sig i området.

Smålokaler kvar

Några mindre lokaler återstår nu att hyras ut.

– Vi har fyra smålokaler som vi precis börjar att hyra ut nu, det är butikslokaler på mellan 50 och 100 kvadratmeter som ska ligga inglasade mittemot gymmet och livsmedelsbutiken. Vi får se vad det dyker upp för intresse men vi ser framför oss att det ska vara ett komplement för de andra butikerna och de boende, säger Johannes Öberg.

Den nya stadsdelen Partille Port är det största byggnadsprojektet i Partille kommuns historia och ska när det står klart om några år inrymma 800 bostäder plus handelsyta. Partille Port utsågs 2016 till Sveriges tredje hetaste byggprojekt av Sverige Bygger – Byggsveriges affärskälla.