• Pressbild
  • Foto: Ear Music/Rob Fenn

Rocklegendaren till Partille

Musik

Den 28 september gästas Partille arena av ingen mindre än skräckrockens fader Alice Cooper.

Nu 70-årige Alice Cooper föddes som Vincent Damon Furnier den 4 februari 1948. Han har varit verksam som artist, sångare och låtskrivare sedan början av 1960-talet, och har varit en pionjär inom den teatraliska hårdrocken med spektakulära scen- shower innefattande bland annat giljotiner, levande ormar och monster.

Stor inspiratör

Många andra band och artister, bland andra Kiss, Marilyn Manson och Rammstein, har uppgivit Alice Cooper som en stor inspirationskälla.

Alice Cooper var från början namnet på ett band där Vincent ”Vince” Furnier var sångare. När bandet splittrades 1974 tog Furnier namnet Alice Cooper som sitt eget och har sedan dess varit verksam under det namnet.

Över 30 album

Alice Cooper ligger bakom hits såsom Poison, School’s out och No more mr. nice guy, och har släppt över 30 album. Han har även medverkat i flera tv-serier och filmer, bland annat i Mupparna 1978 och Terrorn på Elm street 1991. 2011 valdes han in i Rock and roll hall of fame.

I slutet av september gästar han Sverige för två spelningar, Hovet i Stockholm fredag 27 september samt lördag 28 september i Partille arena. Gästartister på turnén ”Ol’ black eyes is back” är det amerikanska bandet Black Stone Cherry.