Foto: Karina Ljungdahl

Partillechef kan vinna pris

Allmänt

Anneli Franzén, enhetschef på äldreomsorgen i Partille kommun är nominerad till priset som Årets innovativa ledare.

Den 19 mars anordnas Chef­galan i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Då kan en av Partille kommuns chefer vinna pris. Det handlar om Anneli Franzén, enhetschef på äldreomsorgen i Partille kommun, som är nominerad i kategorin Årets innovativa ledare. Motiveringen lyder:

”Denna ledare släpper aldrig någonsin de boendes välmående ur sikte. Hon hämtar idéer där det är meningsfullt, oavsett om det är metoder som hon hittar i Japan eller robotdammsugare på El-giganten. Hon vågar prova nytt och drar sig inte för att ompröva sina teser om saker inte funkar. När andra talar om att bli en svensk förebild i världen, gör hon det bara – en konkret, tydlig, varm och innovativ ledare i vården.”

Priset delas ut av Ledarna. Syftet är att lyfta ledare som på ett innovativt sätt anpassat verksamheten till den globaliserade och digitaliserade arbetsmarknaden.