Musikfestival intar Partille arena

Partille

Den 6 april väntar en heldag i den elektroniska musikens tecken i Partille då Day & Night festival intar Partille arena.

Evenemanget håller på i princip hela dagen och natten lördagen den 6 april. På dagen blir det föreläsningar och frågestunder med olika artister och branschfolk, det kommer bland annat att handla om foto, musikproduktion, design och kreativt företagande. Medan det på natten väntar en spektakulär show med många olika artister.

– Vi tycker att kombinationen är intressant. Det är inte så ofta man har möjlighet att ställa frågor till artister. Vi frågade oss själva vad vi hade velat ha när vi var 16 år gamla och började med musik, och kom fram till att det hade varit helt fantastiskt att få möjlighet att ställa frågor till etablerade artister och branschfolk, säger Matias Lehtola på LMG|Outfly Music Group som arrangerar festivalen tillsammans med artisten Hardwell’s eget skivbolag Revealed Recordings.

Inträdet på dagfestivalen är gratis men det finns ett begränsat antal platser så det gäller ändå att skaffa sig en biljett.

– På dagen är det öppet och gratis inträde för alla som är intresserade av musik, foto, video eller musikproduktion. Det spelar ingen roll om man är tolv år eller är pensionär, alla är välkomna, säger Matias Lehtola.

På eftermiddagen stänger arenan under ett par timmar och öppnar därefter på nytt klockan 20, då med 18-årsgräns och inträde. Under kvällen och natten väntar ett stort artistuppbåd som ska förvandla Partille arena till ett enormt dansgolv ända fram till tidigt på söndagsmorgonen.

Klara artister i nuläget är Blasterjaxx, Maddix, Dr Phunk och Suyano. Men fler tillkommer. Exakt vilka det blir avslöjar Matias Lehtola inte men han berättar att det kommer att vara två svenska artister, och resterande från andra länder.

– Det blir allt från Progressive House till Bigroom och Hardstyle, en väldigt bred line-up. Vi ska även jobba med lokala talanger och kommer att ordna en tävling på sociala medier där en lokal talang får öppna hela kvällen, säger han.