Bild: Leif Lundvall
Patrik Skoog.

Efter 22 år – Skoog lämnar PGK

Golf

För 22 år sedan tog han jobbet som ny tränare och drygt tolv år senare gick han över till rollen som klubbchef. Nu har Patrik Skoog lämnat Partille Golfklubb.

Det var 1996 som Patrik Skoog anslöt som ny tränare till Partille GK. Då kom han från en liknande roll i Skåne, men där han inte riktigt kände att han hörde hemma.

– Där trivdes jag inte jättebra. Jag kommer från Göteborg där min familj också fanns så det var inget svårt val när dörren öppnades för Partille GK, säger Patrik Skoog.

Skoog tog väl hand om sin tränarroll och trivdes hela tiden väldigt bra i Öjersjö där golfklubben huserar. Efter drygt tolv år på den posten kände han trots allt att han ville avancera vidare för att inte stagnera själv, men då dök utvecklingsmöjligheten upp inom klubben han befann sig i. Skoog fick ta över rollen som klubbchef.

”Börjar upprepa sig”

– Det är väl efter en tio-tolv år lång period som man känner att man måste ta ett steg vidare och att man börjar upprepa sig, säger Skoog.

En ny sådan period har gått sedan klubbchefsrollen togs över och nu har han valt att leta sig vidare. När vi når Patrik Skoog över telefon har han precis avklarat sin första arbetsdag som ny klubbchef för Sollentuna GK.

– Det var lite pirrigt. Även om jag varit här på studiebesök tidigare så var det här den riktiga första arbetsdagen och det var ett tag sedan jag kom till en ny arbetsplats, säger Skoog och fortsätter:

– Jag kände att jag ville ha ett miljöombyte. Jag har varit så väldigt länge i Partille nu och kände att om jag ska göra någonting annat så är det nu innan jag blir för gammal. Min fru har bott länge i Stockholm och gjorde det när vi träffades. Vi tänkte oss nog att en dag flytta till Stockholm tillsammans, men kanske inte att det skulle ta 25 år, säger Skoog.

Hyllar ombyggnationen

Jag förstår att det är svårt att sammanfatta 22 år, men är det någonting som stuckit ut lite för dig under den här tiden?

– Det har varit 22 väldigt roliga år. Det har hänt mycket under den här tiden, men jag får nog säga arbetet med banan i så fall. Förändringarna vi har gjort och hur det upplevts från klubbmedlemmarna och spelare utifrån. Jag vet att det finns fler planer och jag hoppas att de kommer fullföljas framöver, svarar Skoog.

Hur mycket vet du om din nya arbetsplats Sollentuna GK?

– Jag vet faktiskt inte jättemycket. Jag vet att det finns en del likheter med Partille GK i medlemsantal och att det är en 18-hålsbana. Sedan finns det en del skillnader också.

Sist men inte minst, du har ju varit bofast i Mölnlycke. Hur har det varit?

– Jag har bott där i 18 år och det har varit fantastiskt bra. Det känns väldigt konstigt att lämna Mölnlycke. Det har såklart varit en fördel att ha nära till jobbet, men också att det ligger så nära stan och samtidigt känns lite som på landet. Jag har trivts väldigt bra, säger Patrik Skoog.

  • Adam Andersson031-98 50 67