• Bild: Björn Dinau
  Miriam Bryant sjöng inför ett fullsatt Partille arena 2017. I år kommer hon få göra samma sak.
 • Bild: Axel Lindahl
  Markus Krunegård och Miriam Bryant.
 • Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren, programledare.
 • Bild: Björn Dinau
  Daniel Claesson, evenemangschef.

Claesson: ”Det kommer bli slutsålt”

Partille

Biljettförsäljningen går som tåget även i år. Nu tyder allt på att Partille arena blir fullsatt när P3 guld intar arenan för tredje året i rad, men den här gången kommer galan att se lite annorlunda ut.
– Det här var nog en plan man hade redan första året, säger evenemangschefen Daniel Claesson.

Det är med ett helt annat lugn än de tidigare två åren som Daniel Claesson nu blickar fram emot den sista veckan av förberedelser innan det är dags för P3 guld den 19 januari. Nu vet han tillsammans med övriga arrangörer vad som väntar när den maskin som galan är drar i gång.

– Första året famlade vi ju helt i mörker kändes det som och andra året var vi väl lite mer förberedda. Nu känns det dock som att vi har helt koll på läget. När det närmar sig kommer det vara 500 personer som jobbar här inne i arenan, men nu vet man på något sätt att alla vet vad de ska göra, säger Daniel Claesson.

Sålt 2 900

När undertecknad når Partille arenas evenemangschef under onsdagsförmiddagen är 2 900 biljetter av de 3 200 befintliga sålda. Det är en försäljning som håller ungefär samma tempo som tidigare två år då galan arrangerats i Partille och till slut blivit fullsatta.

– Det kommer att bli slutsålt, så det känns såklart väldigt roligt. Jag skulle säga att fem-sex dagar innan galan kommer biljetterna vara slut och det såg ut så ifjol också, säger Claeson.

Bryant uppträder

Förutom de nominerade till de olika priserna står det sedan tidigare klart att artisterna som kommer till galan och uppträder är Little Dragon, Seinabo Sey, Miriam Bryant och Markus Krunegård, Norlie & KKV med estrad, Benjamin Ingrosso, Mwuana, Imenella och Viagra Boys.

– Det är ett häftigt gäng. Det känns väldigt roligt att Miriam kommer i år igen och nu tillsammans med Markus Krunegård, säger Daniel Claesson som också kan berätta om en nyhet till årets gala.

Nu kommer det nämligen inte finnas några ståplatser utan hela golvet kommer användas som scen och publiken hamnar på sittplatserna runt om.

– Det här var nog en plan man hade redan första året, men det är först nu man lyckats styra upp det på det sättet, säger Daniel Claesson.

Från och med måndag är det ”lock down” i arenan för förberedelserna inför galan.

 • Adam Andersson031-98 50 67