VM-brons till Pergamontrion

Bowling

Det var nära, men det räckte inte riktigt i semifinalen mot Indonesien. Sveriges tremanna-lag med idel Pergamonspelare fick nöja sig med en bronsmedalj.

Mattias Wetterberg, Jesper Svensson och Martin Larsen, allihopa från Team Pergamon, matchades ihop under trio-distansen i bowling-VM i Hong kong. Det visade sig vara ett mycket bra drag då Pergamonspelarna placerade sig bland de fyra lagen som fick göra upp om medaljerna efter strålande spel, inte minst från Mattias Wetterberg.

I semifinalen ställdes trion mot Indonesien i en match som blev en jämn historia. Partillebowlarna hamnade trots att lite på efterkälken tidigt i matchen och där blev man mer eller mindre matchen igenom. Indonesien spelade stabilt och när den svenska Pergamontrion hade läge att äta upp försprånget hade laget allt annat än marginalerna på sin sida.

Till slut stod det klart att det blev förlust med drygt 40 poäng för Svensson, Larsen och Wetterberg som tog bronset i distansen.

Nu återstår endast Masters för de 24 bästa spelarna i VM över samtliga distanser. Dit har två svenska spelare kvalificerat sig och en av dem är Mattias Wetterberg som alltså fortfarande har chans att knipa ytterligare en VM-medalj.

  • Adam Andersson031-98 50 67