Vår kärlekshelg är nära

Partille

Kommun betyder gemenskap. Att vi alla tillsammans tar vård om allt det som formar vår nära värld. Den som vi så innerligen önskar ska vara varm och trygg. Varm, om än decembermånadens nordanvind viner genom märg och ben.
Men alla förunnas inte denna värme. Sen en tid tillbaka lever en av våra medvandrare i den avporträtterade hemma-hos-miljön, trehundrasextiofem meter från min vinterombonade trygga hemmavärld. Bostadsinnehavaren är från Rumänien och alltså EU-medborgare – likasom du och jag. Han bor i vår kommun – liksom du och jag. Men här upphör alla likheter.
Mina kontakter med vår gemenskap, alltså med kommunen, har ändat i klappar på axeln: Så bra att du bryr dig, men detta är inte vår uppgift!
En och annan peng har jag smugit ner under presenningsöverkastet, men nog kan vår gemenskapstomtes kärlekssäck rymma mer än så.

Lars Josefsson
God Jul-demokrat