• BIld: Adam Andersson
    Fokus. Oskar Sunnefeldt och övriga Sävehofspelare måste hålla fötterna på jorden trots den senaste tidens framgångar, enligt tränaren Andreas Stockenberg.
  • Andreas Stockenberg

”Stocken”: ”Det kommer bli en jäkla drabbning”

Handboll

Tre raka segrar i bagaget och tabelltoppen kommer allt närmare när bortaderby mot Önnered väntar – då lägger Sävehofs ledarteam stort ansvar på sig själva.

Sävehofherrarna är onekligen inne i en bra period just nu. Efter senaste hemmasegern mot Lugi i måndags som innebar tredje raka vinsten och den fjärde på de fem senaste matcherna har Partillelaget börjat klättra uppåt. I kväll väntar en möjlighet att förlänga sin segersvit när bortaderby mot tabelltolvorna Önnered väntar.

– Jag hoppas att vi har släppt matchen senast för det kommer bli en jäkla drabbning. Önnered ligger kanske inte så bra till i tabellen, men har varit riktigt bra på hemmaplan. De har vunnit mot lag som Redbergslid, Skövde och tagit poäng mot Ystad, säger Sävehoftränaren Andreas ”Stocken” Stockenberg.

Ledaransvar

Det är framför allt lagspelet som Sävehoftränaren lyfter fram som nyckeln inför det heta mötet. Det är också den biten som stämt som allra bäst under den senaste perioden när Sävehof gått väldigt bra.

För att just det ska fortsätta lägger Stockenberg ett stort ansvar på sig själv.

– När vi håller oss till vårt lagspel så lyckas också individerna. Vi har haft matcher där spelare försöker klara av allting själva och det fungerar inte. Det är mycket upp till oss i ledarteamet att få spelarna att förstå att det kommer krävas att vi fortsätter med det stenhårda jobbet och spelar tillsammans, för annars förlorar vi.

Hur gör du för att på bästa sätt nå fram till spelarna?

– Man försöker att vara tydlig och lyfta fram exempel och referera till matcher där vi frångått de avtal vi satt upp med varandra. Jag tycker att vi åkt på så pass många smällar på grund av det här att vi borde ha lärt oss nu, säger Stockenberg.

Jagar toppen

Sävehof som legat och brottats vid slutspelsstrecket ligger nu på en femteplats i tabellen och har bara två poäng upp till Malmö som just nu ligger tvåa. Men Sävehoftränaren vill inte lägga något fokus på den biten.

– Det är väldigt viktigt att vi tar match för match. Vi får inte få någon övertro på oss själva och tro att vi är så jäkla bra för då kommer vi torska direkt. Men det är inget snack om att det känns bra just nu. Vi har tränat väldigt bra och har en skön känsla.

Hur ser skadeläget ut?

– Viktor Ottosson är ju långtidsskadad (bruten fot) och Christoffer Brännberger kommer vara borta till i slutet på januari, säger Andreas Stockenberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67