Bild: Adam Andersson
Elin Hallagård har kallats in för att förstärka landslaget i EM.

Sävehofspelaren blixtinkallas till EM

Handboll

Första gruppspelet är avklarat och huvudrundan väntar för det svenska landslaget i EM – då kallas Sävehofspelaren Elin Hallagård in. Niometersspelaren är i skrivande stund på väg till Frankrike för karriärens första mästerskap.

Det svenska landslaget under ledning av Henrik Signell har fått en bra start på EM med två segrar och en förlust inför att huvudrundan startar ikväll där laget möter Montenegro. Men nu kallar man på förstärkning.

Sävehofspelaren Elin Hallagård var med i bruttotruppen och satt som reserv på hemmaplan under mästerskapet. Nu flygs niometaren till Frankrike för att kliva in i laget.

– Det var väldigt snabbt. ”Sigge” (Henrik Signell) ringde i förmiddags (igår) så då tänkte jag när jag såg hans namn på telefonen att nu är det väl något sådant och blev både jätteglad och väldigt förvånad. Jag visste inte att det fanns ett behov. Han sa att han ville att jag skulle komma så snabbt som möjligt, säger Elin Hallagård till Partille Tidning.

Vad sa Signell mer när han ringde?

– Han sa att de fått lite problem med skador och att han ville stärka upp och vara på den säkra sidan. Jag har väl inga förhoppningar om att gå in och starta en match, men bara gå in och göra vad jag kan om jag får chansen, säger Hallagård.

Beskedet innebär att Elin Hallagård som 29-åring får göra sitt första mästerskap i karriären.

– Det är på tiden nu. Det är hur hedrande som helst att få ta på sig den tröjan.

Var det någonting du såg framför dig kunde hända eller har du känt att det tåget gått?

– Jag tackade ju ja till att vara reserv inför mästerskapet så då är man ju ändå med på att det kan hända. Sedan tidigare år har det egentligen aldrig varit en stor dröm eller något som jag trott att jag varit aktuell för. Jag har aldrig haft det som ett slutmål och jag vet inte riktigt varför. Jag har bara aldrig varit så nördig kring handboll, men det här ska bli skitroligt verkligen, säger Hallagård.

Vad ser du mest fram emot?

– Att det kommer bli jäkligt häftigt. Framför allt att möta Frankrike. Det kommer vara hur mycket folk som helst och när man tittat på mästerskapet hemifrån så verkar det vara väldigt fina inramningar. De bygger upp det på ett sjukt snyggt sätt.

Hur tror du att det kommer kännas om du får gå in på planen just mot Frankrike?

– Det kommer vara väldigt mäktigt. Samtidigt känns det tryggt att man mött de flesta av spelarna man ställs mot i Champions League och haft högt publiktryck. Jag känner inte ”vad har jag gett mig in på?”. Jag kommer bara åka dit som ett wildcard, säger Elin Hallagård.

  • Adam Andersson031-98 50 67