Bild: Leif Lundvall
Emil Ursholm.

Sävedalen värvar försvarspjäs

Fotboll

21 år gammal, huserar i backlinjen och kommer närmast från Västra Frölunda – nu är Emil Ursholm klar för Sävedalens IF.

Arbetet med att forma truppen inför 2019 års ­säsong fortsätter för Sävedalens IF. Nyligen presenterade klubben en ny assisterande tränare i Lo Gröndal, innan dess blev det klart med anfallaren Salifu Manneh och nu kommer nästa tillskott till division 2-laget.

Det är försvararen Emil Ursholm som kritat kontrakt med klubben. Ursholm kommer närmast från spel i Västra Frölunda som hade stora framgångar i division 3 den gångna säsongen.

”Haft ögonen på”

– Det är en spelare som jag haft ögonen på sedan han klev ur juniorfotbollen. Han kan användas som mittback, ­högerback, men också högerytter. Han har fina ­offensiva kvalitéer och gillar följa med i anfallen. Han är lite samma spelartyp som Jonathan Viker som vi tappar till den kommande säsongen, säger Sävedalens huvudtränare Sebastian Chitsaz.

Du säger att du haft koll på honom en tid, vad är det som gör att ni plockar in honom just nu?

– Han har haft två bra år i division 3 och har en fin utbildning från ett akademilag. Jag tror att han är redo sam­tidigt som han är en spelartyp som vi behövde få in. Det var flera pusselbitar som låg bakom det, säger Chitsaz.

Just nu har Sävedalen 13 spelare i truppen och arbetet fortsätter med att fylla på med spelare, men laget ligger i bra fas.

– Vi ligger bättre till nu än vi gjorde den här tiden förra året så det känns väldigt bra, säger Sävedalentränaren.

Vad är det för typ av spelare ni vill ha in?

– Vi vill spetsa framåt och även få in någon till innermittfältet. Eventuellt även någon till backlinjen. Det är väl fyra positioner där vi fortfarande söker spelare. Vi siktar på att vara ett ännu bättre lag den kommande säsongen, säger Sebastian Chitsaz.

  • Adam Andersson031-98 50 67