JURYN. Från vänster Urban Björkman, Ulf Andersson, Per Anger, Anne-Lise Kramer, Mats Jansson, Michael Bishop och Leif Lundvall.

Nu är årets pristagare utsedda

Sport

Nu är årets vinnare av Partille Tidnings idrottspriser utsedda. Men vem som får priserna avslöjas först efter årsskiftet.

I måndags kväll träffades årets jury för att avgöra vilka som får Partille Tidnings idrottspriser 2018. I idrotts­kommunen Partille råder det ingen brist på goda kandidater till de olika priserna, snarare tvärtom. I samtliga kategorier finns det många värdiga vinnare. Men efter noga övervägande och argument för och emot har juryn nu enats om vinnarna i de fem kategorierna.

Årets jury består av: Per Anger, Partille Tidning, ordförande, Mats Jansson, handboll, Ulf Andersson, innebandy, Anne-Lise Kramer, friidrott, Urban Björkman, landhockey, Michael Bishop, fotboll samt Leif Lundvall, Partille Tidning, koordinator och sekreterare i juryn.

Sjuårigt pris

Partille Tidning har sedan 2011 delat ut priser till årets bästa idrottare. Syftet är att hylla, uppmuntra och stödja idrottare i Partille kommun, samt att lyfta fram idrotts- och föreningslivet i kommunen.

De numera fem kategorierna är: Årets senior, Årets junior, Årets lag, Årets ledare samt Årets specialpris.

Vilka som vunnit och hur idrottsjuryn har resonerat avslöjas först i början av 2019 då alla pristagare kommer att intervjuas och sedan presenteras i tidningen, en varje vecka.

Själva prisutdelningen sker vid Sävehofs ”Enkronasmatch” den 7 mars 2019, då Sävehofs herrar möter Skövde.