Bild: Adam Andersson
Max Lindroth.

Lindroth: ”Jag har fått en drömstart”

Ishockey

Tingsryd låg klart sist i hockeyallsvenskan – då värvade laget Partillesonen Max Lindroth och sedan dess är man seriens formstarkaste lag.

Max Lindroths start i hockeyallsvenskan kan knappast sammanfattas som annat än succé. Partillesonen som också inledde sin hockeykarriär i Partille HK startade den här säsongen i division 1-laget Hanhals. Laget gick bra och framför allt gick Lindroth som tåget, vilket inte minst gjorde att han lånades in till SHL-laget Frölunda. Därifrån fick han trots allt återgå till division 1-spel, men det skulle inte bli alltför långvarigt. För drygt tre veckor sedan värvades nämligen Lindroth av den hockeyallsvenska tabelljumbon Tingsryd.

– Jag hade sagt till mig själv att om jag skulle lämna Hanhals så skulle det verkligen vara för någonting bra och Tingsryd visade verkligen att de genuint ville ha mig och berättade att de ville att jag skulle fortsätta spela min hockey på samma sätt som i Hanhals och då blev det inte så mycket att fundera på. Då spelade tabelläget ingen roll, säger Lindroth.

När Max Lindroth anslöt hade Tingsryd spelat in 14 poäng på 20 matcher och låg med marginal sist i tabellen. Efter att Partillesonen förstärkte laget har man tagit poäng i sju av åtta matcher varav sex har slutat med seger och nu har laget klättrat upp till att ligga elva av ligans 14 lag.

– Det har verkligen gått bra för lagets del och jag har fått en drömstart själv också. Man har ju varit med tidigare och vet att det många gånger är i de fem sista omgångarna allt avgörs så det handlar bara om att jobba hårt och fortsätta försöka ta trepoängare, säger Lindroth.

Det är en riktig Max Lindroth-effekt i laget med andra ord?

– (Skratt) Jag har fått höra det. Nej, men jag kom in i ett väldigt sammansvetsat gäng som verkligen tagit in mig i gruppen och uttryckt att det är kul att jag kommit dit och gjort skillnad och det är såklart väldigt roligt att höra, säger Max Lindroth

  • Adam Andersson031-98 50 67