Kommunborna har inte tillfrågats

Partille

Partille kommuns politiker vill sälja en bit mark som består av en fin liten skog och vi alla kommuninnevånare har fått som gåva av Sävedalen-Partille hyresgästare bostadsförening U:P:A 1935 då föreningen ville att kommunen skall säkerställa att det skall fortsätta att vara en allmänning som vi innevånare får bruka fritt. Tomten det gäller ligger mellan Hallegårdsvägen och Östra fjällvägen (fastighetsbeteckning Ugglum 8:40).

Nu vill de som vi alla betalar lön till, säjla marken till JM bygg för att dom skall göra det som gåvobrevet just inte vill skall ske, nämligen att inte bevara skogen för framtiden för oss alla.

Om det inte bryter mot ­lagen så bryter det mot ­givarnas vilja. Dessutom måste det ses som högst omoraliskt både mot den natur med fina skog och många djur samt mot sina kommuninvånare som inte fått frågan om det är okej att sälja marken som vi alla fått i gåva.

Herman