Bild: Adam Andersson
Frida Axell

Klart: Frida Axell uttagen till U18-VM i Japan

Allmänt

Förhoppningarna fanns och nu är det klart. Partillefostrade Frida Axell är klar för U18-VM i Japan med det svenska landslaget.

Den svenska U18-truppen till VM i Japan i början på januari är offentliggjord och då står det också klart att Partillefostrade Frida Axell tar en av målvaktsplatserna.

– Jag känner mest en lättnad. Det ska bli riktigt roligt, säger Frida Axell när Partille Tidning når henne.

Vart var du när du fick reda på att du kom med i truppen?

– Jag satt i skolan och fick ett mail från förbundet. Vi hade inte börjat någon lektion utan jag satt utanför och skrek bara ”yes”. Jag blev väldigt glad och det blev mina kompisar också, säger Axell.

Under förra veckan var Axell, som till vardags vaktar målet i SDHL-laget Göteborg HC, med U18-landslaget på fyrnationsturnering. Matcherna slutade med en seger och två förluster för svensk del där det var Axell som agerade målvakt i segermatchen mot Tjeckien.

– Truppen till VM är nästan samma som den var där så det var bra för oss att få en samling så tätt inpå, säger Partillemålvakten.

Motståndet i VM kommer bli hårt. Riktigt hårt. Sverige är nämligen i samma grupp som Kanada, USA och Ryssland.

– Det blir såklart tuffare, men det blir roligare också. Jag har inte mött Kanada och USA tidigare så det är det jag ser fram emot, säger Axell.

Mästerskapet spelas i Japan, har du varit där tidigare?

– Nej, aldrig. Ingen i min familj har varit där heller så det ska bli kul att åka dit, säger Frida Axell.

  • Adam Andersson031-98 50 67