Bild: Adam Andersson
Rasmus Tengfjord.

Kaptenen lämnar Sävedalen för division 1

Fotboll

Nu står det klart att Sävedalens IF tappar sin lagkapten och ytterligare en given pjäs på mittfältet. Rasmus Tengfjord och Wilmer Melander har båda skrivit på för Lindome.

Det var 2014 som Wilmer Melander och Rasmus Tengfjord anslöt till Sävedalen och har sedan dess tillsammans med laget tagit stora kliv framåt. För Tengfjords del har även en kaptensbindel suttit runt armen.

Nu väljer trots allt båda två att lämna Sif och det är till förmån för samma klubb som duon letar sig vidare. Melander och Tengfjord är nämligen klara för division 1-klubben Lindome.

– Jag känner mig jättetaggad. Att få spela mot bättre motstånd känns väldigt spännande. Lindome spelar på ungefär samma sätt som Sävedalen gör så min roll kommer se liknande ut, så jag tror inte att det blir så stor omställning. Det blir lite andra löpvägar bara, säger Rasmus Tengfjord.

Berätta om tankarna när du fattade beslutet.

– Jag var sugen på att ta nästa steg. Jag har haft några bra säsonger i division 2 och känner mig helt redo att ta nästa steg. Sedan är det inte lätt att lämna Sävedalen där jag är lagkapten och har en given startplats, men jag vill prova en nivå till och förhoppningsvis ytterligare någon nivå framöver, säger Rasmus Tengfjord.

Ett annat avgörande beslut i att det blev just Lindome var att Tengfjord tidigare tränats av lagets tränare Johan Mattsson under sin juniortid i Örgryte, men det är trots allt inte bara division 1-klubben som ryckt i Sävedalens lagkapten. Han har också fått provträna med superettanklubben Gais under en vecka.

– Nu är jag ändå helt inställd på Lindome och sedan får vi se om det kan bli superettan i framtiden, säger Rasmus Tengfjord.

  • Adam Andersson031-98 50 67