Gnistrande julshow på isen

Konståkning

Partille konståkningsklubb bjöd i lördags på julshow i Vallhamra ishall. Läktarna var fulla till sista plats av föräldrar, släkt och vänner som fick se allt från snöflingor och peppar­kaksgummor till Rudolf och självaste tomten.

Det var inte konstigt att ishallen var till bredden fylld av stolta anhöriga då närmare 170 av klubbens 190 åkare deltog i årets juluppvisning.

– Vår yngsta åkare är tre och den äldsta åkaren i klubben är 67 år, berättar Imi Raabe, huvudtränare i Partille konståkningsklubb.

Stora som små bjöd åkarna på det ena juligare numret efter det andra, till låtar som Mössens julafton, Tre pepparkaksgubbar, En sockerbagare och Julen är här.

ABBA-låt

Julshowen avslutades sedan med ett stämningsfullt program till ABBAs Happy New Year där hallen släcktes ned och åkarna placerade ut värmeljus på isen som bildade bokstäverna PKK. Och vad vore en julshow utan ett besök av tomten? Efter alla uppträdanden dök han äntligen upp med en säck fylld med klappar till samtliga åkare.

För många av åkarna blev det mycket istid under dagen då man innan julshowen genomförde ett klubbmästerskap.

– Ungefär 100 åkare deltog i klubbmästerskapet som gick jättebra. Vi var väldigt nöjda med alla åkare som var jätteduktiga, säger Ima Raabe.

Lockar folk

De fulla läktarna under lördagens arrangemang vittnar om ett stort intresse för sporten och klubben. Vilket också syns i nybörjar­verksamheten.

– Vi har fortfarande kö till vår populära skridskoskola och vi fortsätter att växa. Vi har en fantastisk förening med en härlig anda och många engagerade föräldrar. Nu jagar vi fler istimmar och längre öppettider, säger Ima Raabe.