Gick bärsärk med syrgastub

Jonsered

Strax före klockan 14 i onsdags förra veckan kallades ambulans till Jons väg i Jonsered med anledning av att en man låg på marken och jämrade sig. Allmänheten hade gett honom filtar, men när ambulanspersonalen försökte att hjälpa honom blev han plötsligt aggressiv. Mannen försökte slå ambulanspersonalen, jagade efter dem och gav sig även på deras fordon.

När de lyckades fly undan från honom tog mannen tag i en större syrgastub med slang som ambulansen haft med sig och gav sig på flera bilar som stod parkerade i närheten. När polisen kom till platsen stod mannen och slog på en bil med en slang tillhörande syrgastuben. Själva tuben hittades inslängd genom rutan på en av bilarna.

Polisen fick spreja mannen med pepparsprej och brotta ner honom för att få kontroll på situationen. Flera bilar kom till skada under tumultet. Den omhändertagne, en man född -98, misstänks nu för försök till våld mot tjänsteman, grov skadegörelse samt narkotikabrott.