• Bilder: Adam Andersson
    Jonsered vann Best in Town och förbereder för den kommande säsongen.

”Bäst i stan” – men förstärker truppen

Fotboll

I helgen spelades den årliga och prestigefyllda futsal-turneringen Best in Town. Efter att Sävedalen dominerat de senaste åren var det nu Jonsered som tog över tronen. Ett Jonsered som dessutom börjat stärka upp ordentligt inför kommande säsong.

Ja, i år blev det respass redan i semifinalen för de regerande mästarna Säve­dalens IF när turneringen Best in Town arrangerades i Partille arena. Istället blev det en tät final mellan Jonsereds IF och Partille IF.

Det var division 3-laget Jonsered som tog ledningen i matchen och gick mot segern, men Partille som under fotbollssäsongen huserar två divisioner lägre ned gav sig inte och lyckades med en kvittering ta finalen till straffläggning. Där var det trots allt Jonsered med sin spelare och assisterande tränare Björn Anklev mellan stolparna som gick vinnande ur duellen.

”Fick bättre koll”

– Det var kul och ett skönt avbrott från den kalla vinterträningen på blöta konstgräsplaner. Vårt lag är ju inga futsalspelare så vi förlorade ju alla matcher i gruppspelet, men tack och lov gick alla vidare och i slutspelet började vi få lite bättre koll, säger Björn Anklev.

Prestigefyllt att vinna en sådan här turnering. Det måste vara bra att kunna kliva in i fotbollssäsongen sedan med det här i bagaget?

– Det är det absolut. Jag tror att om någon säger annat än att man vill vinna så luras man nog lite. Några att reta finns det alltid, säger Anklev.

Utanför futsal-turneringen jobbar Jonsereds IF stenhårt med att forma en så bra trupp som möjligt inför den kommande fotbollssäsongen. Laget som var nykomlingar i divison 3 i somras imponerade och höll sig kvar i serien utan större bekymmer. Nu har man dessutom knutit fast viktiga namn som till exempel Nihad Cengic, Galvan Ayob och den rutinerade profilen Ville Viljanen.

– Det är framför allt Fredrik (Robertsson, huvudtränare) som ska ha cred för det. Han började jobba hårt och tidigt med att vi skulle få behålla många spelare. På den här nivån och i fotboll i allmänhet är det alltid svårt. Spelarna vill ofta vänta och se om det kommer bud från andra klubbar som kanske är högre upp i systemet, men Fredrik var där tidigt och nu börjar det ta fart, säger Björn Anklev.

Värvat mittfältare

Jonsered har också gjort klart med säsongens första nyförvärv. Efter en tids provspel så är yttermittfältaren från BK Bosna Christian Lindén klar för klubben. Björn Anklev tror att 25-åringen kommer tillföra mycket till laget med sin spelstil.

– Vi tar väl egentligen aldrig in spelare som vi inte ser har möjlighet att gå in som startspelare. Christian är en väldigt hårt jobbande spelare som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Han har varit skadad en del och verkar väldigt spelsugen nu, säger Björn Anklev.

Jonsered är trots allt fortfarande ute och fiskar efter nyförvärv och det är framför allt på en position som man är i behov av förstärkning.

– Vi behöver en målvakt. Jag ska inte alls kalla det kris så här tidigt, men där behöver vi någon. Jag vet att Fredrik har en del krokar ute, säger Björn Anklev.

  • Adam Andersson031-98 50 67