Albrechtsson får toppjobb i IHF

Handboll

Sävehofs klubbdirektör har varit aktiv inom det Internationella handbollsförbundet under en tid. Nu står det klart att Stefan Albrechtsson blir ansvarig för IHF:s utvecklingskommitté.

Det var Handbollskanalen som var först med att rapportera nyheten att Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtsson nu får en riktig topproll inom det Internationella handbollsförbundet.

Det är som ordförande i förbundets utvecklingskommitté som Albrechtsson tar plats. I första hand handlar det om att han kommer sitta 18 månader på posten.

”Ung och naiv då”

– Det här är ett uppdrag som jag har varit intresserad av sedan jag började med handbollen 1977, även om man var ung och naiv då, säger Stefan Albrechtsson när Partille Tidning når honom just innan ombordstigning på ett plan till Frankrike där han ska vara på möte med det europeiska handbollsförbundet.

Exakt vad hans nya roll kommer innebära får han veta först i januari, men i huvudsak handlar det om att sprida och etablera handbollen i världen.

Bredda sporten

– Vi jobbar med hur vi ska sprida sporten på internet för att nå omvärlden, var vi sätter skolprojekt och hur gör vi med utbildningar. Hur man väcker handbollsintresse i ett land och vilket stöd och support som krävs, säger Albrechtsson.

Han berättar också att arbetet med Partille Cup är någonting som hjälpt honom till rollen han nu fått. ­Till kommande år kommer IHF att ha möte i Sverige i ­samband med just Partille Cup.

– För mig har det aldrig varit någon prestige att nå någon position vare sig internationellt eller i Sverige. Jag känner att jag vill vara med där jag kan bidra, säger Sävehofs klubbdirektör ­Stefan Albrechtsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67