Arkivbild: Adam Andersson
Blågult. Frida Axell ska representera Sverige i U18-turneringen i Ryssland nästa vecka och kanske i en kommande VM-turnering.

Frida Axell drömmer om en VM-plats

Ishockey

Om en vecka åker Partillefostrade Frida Axell till Ryssland för turnering med U18-landslaget. På spel står en plats i VM-truppen.
– Det skulle betyda otroligt mycket, säger Axell.

När Partille Tidning når Frida Axell är hon på väg hem från en träningspass med hennes klubblag Göteborg HC. Laget ligger för närvarande sist i den svenska högstaligan SDHL och har närmast två matcher mot serieledarna Modo och tabelltvåorna Luleå bakom sig som slutat med ordent­liga förluster. För Frida Axell i målet är det trots allt inte bara negativt.

”Utvecklande”

– Man får ju väldigt ­mycket skott mot sig och det är utvecklande. Jag känner att jag lärt mig mycket.

Vad har du framför allt lärt dig?

– Mentalt blir man starkare. Man lär sig att hantera att släppa in en puck och kunna fokusera och kämpa vidare, säger Axell.

Utdelning har det onekligen gett att möta tufft SDHL-motstånd, för om drygt en vecka åker Frida Axell till Ryssland för en fyrnationsturnering med U18-lands­laget. En turnering som dessutom är den sista innan truppen till den stundande VM-turneringen tas ut.

”Borde ha chans”

– Det ska bli kul att få visa upp sig och det vore väldigt skönt att prestera bra när VM är så nära. Har jag kommit med hit så borde jag ha en liten chans att komma med till VM, säger den Partillefostrade burväktaren.

Att få vara en av de uttagna målvakterna i mästerskapet är någonting som Axell har haft i siktet sedan en lång tid tillbaka. Det skulle vara en av karriärens stora höjdpunkter så här långt.

– Det skulle betyda otroligt mycket. Det är såklart målet att få spela där och det är en dröm för mig, säger Frida Axell.

  • Adam Andersson031-98 50 67