• Bilder: Adam Andersson
    Alicia Jordheimer var en av loppisens yngsta utställare.
  • Drygt 3 700 personer, inklusive utställarna, befann sig i arenan under lördagen.
  • Christian Brandin med dottern Freja Fors Brandin.
  • Linnea Verho sålde kläder som inte användes i hemmet längre.
  • Johan Andersson och sonen Tim, 4, spanade efter bilar.
  • Pia Andrén besökte loppisen i Partille för första gången.
  • Christoffer Dagh sammanfattade arenaloppisen som lyckad.

Tusentals besökare gjorde arenaloppisen till ny succé

Partille

Under lördagen fylldes Partille arena med utställare och besökare när Bagageloppis återigen arrangerade den stora arenaloppisen. Utställarplatserna fullbokades för två månader sedan och drygt 3 000 personer kom som besökare.

Det blev en stor succé när Bagageloppis, som också arrangerar bakluckeloppisen i Slottskogen, arrangerade loppmarknad i Partille arena i februari i år. Under lördagen var det dags igen och intresset var inte mycket mindre den här gången. Utställarplatserna fullbokades för två månader sedan och när dörrarna slogs upp klockan 10 på förmiddagen strömmade besökare in.

– Det var cirka 3 000 besökare och med utställarna var det 3 700 personer här. Det här är en liten repris från förra året och det känns helt klart lyckat. Arenan är väldigt bra på så sätt att det är flera foajéer och det är två hallar. Man får ett bra flöde med både besökare och utställare, arrangören Christoffer Dagh.

Smycken, kläder, prydnader, leksaker och mycket, mycket mer fanns att hitta hos de drygt 700 utställarna. Bland de allra yngsta som var på plats inne i den stora a-hallen i säljarrollen var Alicia Jordheimer. 10-åringen gjorde sin första loppis och trivdes väldigt bra.

– Det är bara roligt att vara här. Det är kul när man får sålt saker. Jag skulle säga att det många som kommer fram och pratar och vill titta, säger Alicia Jordheimer.

Det var hennes mamma som hittade loppisen på nätet och sedan har hela familjen hjälpt till med att samla ihop saker till försäljningen.

– Vi säljer gamla leksaker, pussel och plastdjur. Några grejer är mina gamla. Mamma och pappa har valt mest vad vi skulle sälja, men jag har valt några också, säger Alicia Jordheimer.

Årets arenaloppis lockade besökare i alla åldrar och även några välkända ansikten. Skådespelaren Christian Brandin, kanske mest känd för rollen som Conny Loyd i Johan Falk-filmerna, nobbar sällan en bra loppis.

– Jag gillar att fynda. Jag tycker det är roligt. Jag bor i Alingsås och varje lördag under sommaren är det vara en loppis där som jag brukar gå på med min dotter, säger Brandin.

Var du ute efter någonting speciellt idag?

– Nej, nej, vi bara spanar. Det är första gången jag är här och vi har redan fyndat ett litet disney-pussel så då kan man vara glad när man får pussla lite med dottern sedan.

Vad tror du det är med loppisar som lockar så här mycket folk?

– Det är en rolig grej för många och att man kan fynda är alltid roligt. Jag har själv stått och sålt någon gång och det är ju kul att stå och köpslå lite. Det är lite halva grejen ibland, säger Christian Brandin.

En annan som besökte arenaloppisen för första gången och spontanfyndade lite var Pia Andrén. För hennes del är miljötänket en stor anledning till att hon uppskattar loppisar.

– Jag tycker att det är bra med återvinning och att man kan köpa second-hand och inte bara massa nya grejer. Jag brukar vara på loppis i Slottskogen och det var bra här också. Det var ungefär så stort som jag hade väntat mig, säger Pia Andrén.

På andra våningen fortsatte utställarna att stå utspridda och uppradade. Även inne i B-hallen var det folktätt och utställare med prylar av alla dess slag. En som tog chansen att sälja vidare lite av hemmets stora klädsamling var Linnea Verho.

– Det går framåt. Man visste inte riktigt vad som skulle sälja och inte. Byxor är lite svårare och det är kanske inte så konstigt eftersom man ofta vill testa. Men lite smycken, väskor, tröjor och träningskläder går åt fort, säger Verho.

Hon arbetar till vardags som säljare så rollen var bekant för henne även om det här var debuten som utställare på loppis.

– Vi har så extremt mycket kläder. Tidigare har vi skänkt bort, men nu tänkte vi testa och se om det fungerar att sälja och om det är vår grej. Det känns bra så här långt. Jag tycker det är roligt. Det är kul när andra blir glada för saker som man själv inte använder, säger Linnea Verho.

  • Adam Andersson031-98 50 67