Svar till ”Nya vindar i kommunfullmäktige”, 1/11

Partille

Roligt att läsa att Linus Johansson och Vänsterpartiet är glada över den överenskommelse vi i Alliansen har enats om. Det bör dock förtydligas att stora delar av den är sådant som vi enades om redan förra mandatperioden. Med andra ord har Vänsterns uppmålade bild av verkligheten inte påverkat vår överenskommelse över huvud taget, vilket nog även Linus inser om han läser vår överenskommelse noga. I överenskommelsen finns exempelvis skrivningar om Lagen om valfrihet (LOV) vilket är sådant som Vänstern skyr som pesten då det ger medborgaren ökad valfrihet.

När man läser Linus vilja av att ta på sig rollen som Alliansens samvete får man känslan av att Linus och Vänsterpartiet skulle vilja vara en del av Alliansen. Detta är i sig roligt, men omöjligt då vi ideologiskt står långt ifrån varandra. Vänstern bör nog istället fokusera på att ta hand om sitt eget samvete då vi i Alliansen står till svars inför våra väljare. Något vi precis gjorde, och som resulterade i att vi fick förnyat förtroende att styra kommunen i minoritet de kommande fyra åren.
Marith Hesse (M)