Sävehofspelarens mardröm: Bröt foten på träning

Handboll

Sävehof besegrade Eskilstuna på hemmaplan, men man gjorde det utan Viktor Ottosson. Anledningen – Ottosson har brutit foten.

Sävehofspelarna hoppade runt i ring efter slutsignalen mot Guif när det stod klart att man vunnit med en bolls marginal och den stämningen fortsatte in i omklädningsrummet. Strax bakom kom kantspelaren Viktor Ottosson, men på kryckor och med foten i paket.

Det var på fredagens träning som olyckan var framme för Ottosson. Kantspelaren landade snett, men där och då trodde han inte själv att det var så farligt.

– Jag trodde först att det bara var stukat. Jag kunde ändå stödja på foten och så där. Jag lade lite is på foten och en binda och trodde att skulle ta en vecka kanske, men röntgen visade någonting annat, säger Viktor Ottosson till Partille Tidning.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jäkligt tufft, jäkligt tufft. I och med att det är lite ovisst när man kommer tillbaka. Det är tråkigt på många sätt, säger Ottosson.

Vad han vet är att läkningstiden för benbrottet i foten är sex veckor. Därefter väntar dock rehabiliteringsträning under en period innan handbollsspel kan vara aktuellt.

– Om nu inte benet hoppat fel eller så där, för det är helt av, så är det sex veckors läketid. Det gäller att börja kämpa därefter så man kan vara tillbaka så fort som möjligt.

Frakturen är snudd på Viktor Ottossons första skada i sin elitkarriär.

– Jag drog baksidan en gång och var borta i tre veckor, men det är det. Så man får nog säga att jag varit ganska skadefri hittills, men nu får jag känna på hur det känns, säger Viktor Ottosson.

  • Adam Andersson031-98 50 67