Det tog stopp för Elin Hallagård och hennes Sävehof mot H65.

Sävehof föll i dramatiska toppmötet

Handboll

Hade fyramålsledning, tappade till femmålsunderläge, kom tillbaka och kvitterade, men till slut föll Sävehof i mötet med fjolårets finalmotståndare H65.

Det var inget snack om att det var två topplag som möttes när Sävehof och H65 drabbades samman. Det blev jämnt, det var taktiskt, det var känsloladdat och inte minst var det svängigt.

Sävehof fick den bästa starten i matchen och inte minst med hjälp av Olivia Mellegård som har en stark målform för tillfället kunde man också koppla grepp om tillställningen. Hemmalaget utnyttjade att H65 anföll med sju-mot-sex och hittade in med ett par kontringsmål i tom bur. När drygt fyra minuter återstod av den första halvleken ledde Partillelaget med 13–9, men i paus skulle matchen trots allt vara oavgjord.

– Vi gör en väldigt bra halvlek. Jag försökte gå fram med en sned fem-ett mot (Mikaela) Mässing och där kanske vi skulle stannat nere. Jag tänkte att vi var längre fram i vårt fem-ett-försvar än vi var. Det kunde jag ha gjort bättre, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby.

H65 skulle fortsätta trumma på i inledningen av den andra halvleken och den där tidigare 13–9-ledningen skulle förvandlas till att resultattavlan visade 14–19.

– Vi har ju en fyramålsledning två gånger i första halvlek och där gäller det att vi lyckas få in kanske två bollar till så blir det tuffare för dem, säger Sävehofspelaren Olivia Mellegård.

Mellegård skulle också bli delaktig i att Sävehof, trots sin tuffa period i inledningen av den andra halvleken, kom tillbaka. Landslagsspelaren flyttades från sin position som vänstersexa till att bli niometare och hemmalaget valde också att kasta in Isabella Mouratidou mellan stolparna som direkt kom in och gjorde några vassa räddningar.

– Det var en taktisk match. Vi var tvungen att hitta en annan lösning och Olivia är väldigt duktig och kan många positioner. Att vi kommer tillbaka i matchen visar att vi har en väldigt hög moral, säger Rasmus Overby.

Ja, för när Emma Fernis satte sitt straffkast med drygt fem minuter kvar innebar det 24–24 och Sävehof var onekligen på väg att vända matchen. Så skulle det trots allt inte bli.

Med 41 sekunder kvar bröt sig gästernas Anna Johansson i genom och satte 26–25 till H65 och när Tilda Olssons avslut inte letade sig in i slutsekunderna innebar det att Höör tog revansch från vårens SM-final.

– En förlust mot Höör svider alltid. Nu sätter vi oss själva under press om vi vill vinna grundserien, men det är en process det här och vi kommer gå stärkta ur den här matchen, säger Rasmus Overby.

Målmässigt bäst i hemmalaget var tidigare nämnda Olivia Mellegård som satte sju av sju avslut i matchen.

– Jag kände mig pigg idag, men man vill alltid göra det bättre, säger Olivia Mellegård.

  • Adam Andersson031-98 50 67