Andreas Stockenberg var inte nöjd med försvarsspelet mot Alingsås.

Sävehof derbyföll – efter tre röda kort

Handboll

Inom loppet av tre minuter och 34 sekunder, när matchen skulle avgöras, drabbades Sävehof av tre röda kort – då föll Partillelaget i derbyt mot Alingsås.

Fram till ställningen 3–3 var Sävehof med i derbyt mot Alingsås, men sedan följde några riktigt tuffa minuter. Alingsås gick i från till 8–3 och gästerna tog timeout. Hemmalaget fortsatte trumma på till 15–8 och Sävehoftränaren Andreas Stockenberg plockade fram timeout-kortet för andra gången.

– Vi får verkligen en bedrövlig start, men efter den andra timeouten när vi går upp till sju-mot-sex och får lite träff som vi kan komma tillbaka, säger Andreas Stockenberg.

Sävehof knaprade in och låg sedan ”bara” under med två mål i halvtid. Därefter slet gästerna hårt för att gå ikapp hela vägen, men trots att man hade flertalet möjligheter att kvittera då man bara var ett mål efter så ville det sig inte.

– Vi lyckas inte förvalta de lägena vi har, säger Stockenberg.

I mitten av den andra halvleken gjorde Alingsås återigen ett litet ryck och skapade sig en fyramålsledning och det var då, med tio minuter kvar, som Sävehof sänktes totalt. Först drog Jonas Larholm på sig sin tredje utvisning och fick rött kort. Tre minuter senare gjorde Oskar Sunnefeldt likadant och fick rött kort även han. Elva sekunder efter det var det Christoffer Brännbergers tur som där fullbordade Sävehofs tredje röda kort inom loppet av 3.34.

– Då orkar vi inte längre. Jonas får tre utvisningar, Oskars är lite tuff, men Brännberger slår Liaba i ansiktet så den är ingenting att snacka om, säger Andreas Stockenberg.

Det blev till slut 38–32 till Alingsås och precis som resultatet viskar om var det i försvarsspelet som Sävehof inte kom upp i nivå.

– Vi jobbar i motvind i försvaret just nu och vi får för lite räddningar på våra målvakter. Jag tror inte det är många lag som gör 32 mål borta mot Alingsås, men släpper vi in 38 kommer vi inte vinna en enda match i den här serien, säger Stockenberg och fortsätter:

– Vi måste jobba med oss själva i försvaret och målvaktsspelet hänger ofta ihop med det. Sätter vi försvaret bättre kommer de att göra fler räddningar, säger Andreas Stockenberg.

På onsdag tar Sävehofherrarna emot serieledarna Kristianstad.

  • Adam Andersson031-98 50 67