Arkivbild: Adam Andersson
Olle Palm efter utdelningen av Svenska friidrottsförbundets förtjänstmedalj i silver.

Saik-profilen Olle Palm har gått ur tiden

Friidrott

Han var Sävedalens AIK:s ordförande i 35 år, grundare av den växande ungdomstävlingen Sävedalsspelen och fick för mindre än två månader sedan Svenska friidrottsförbundets förtjänstmedalj i silver. Nu har Olle Palm, efter en tids sjukdom, gått ur tiden.

Det är mer än 40 år sedan som Olle Palm blev medlem i Sävedalens AIK. Inte alltför långt därefter avslutade han sin egen aktiva karriär för att bli tränare i klubben och sedan ordförande. Den sistnämnda posten satt han på i 35 år innan han lämnade över till Bengt Lanngren, men intresset och engagemanget för klubben lämnade han aldrig.

– Förra veckan pratade jag med Olle som i vanlig ordning ringde för att förhöra sig om hur det gick för våra aktiva och hade ett projekt på gång som han ville bolla, säger Saik:s elittränare Johan Wettergren.

Olle Palm grundade också ungdomsturneringen Sävedalsspelen som bara fortsätter växa och bli alltmer populär. För ett par år sedan fick klubben flytta tävlingen från Vallhamra IP till Slottskogsvallen för att deltagarantalet blev för stort för anläggningen i Sävedalen.

I mitten av september uppvaktades Olle Palm både av Sävedalens AIK, men också av det Svenska friidrottsförbundet som delade ut sin förtjänstmedalj i silver till Sävedalsprofilen.

– Det är högtidligt och det var ingenting jag hade en aning om. Jag blev väldigt överraskad, sa Olle Palm till Partille Tidning då.

Nu har Olle Palm, efter en tids sjukdom, gått ur tiden.

– Han kommer att vara djupt saknad av alla oss som fått förmånen att arbeta tillsammans med honom. För mig personligen har han betytt oerhört mycket som mentor, bollplank och stöd. Olle har alltid varit en vis och mycket behaglig person. Olle har haft en oerhört stor betydelse för Saik och friidrotten. Jag är tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta så nära tillsammans med Olle under de senaste åren, säger Sävedalens AIK:s ordförande Bengt Lanngren.

Tidigare nämnda elittränaren Johan Wettergren:

– Olle har under den tiden jag varit engagerad i Saik varit ett stort stöd och en person med sällan skådat tålamod. Olle var en sann eldsjäl. En föreningsmänniska som man aldrig slutar att förundras över var all energi kommer ifrån. Så mycket gott han har gjort för alla ungdomar.

Olle Palm blev 78 år gammal.

Här finns Partille Tidnings reportage om Olle Palm från den 21 september:

Olle Palm får förbundets förtjänstmedalj

  • Adam Andersson031-98 50 67