Foto: Privat
Sanna Ros vann damklassen.

Publikfest när Atletakademin arrangerade tävling

Crossfit

I helgen arrangerade Atletakademin i Partille en lokal tävling i crossfit. Tävlingen lockade mycket folk och bjöd deltagarna på tuffa utmaningar.

En av tjusningarna med att tävla i crossfit är att deltagarna inte riktigt vet vad som väntar vid tävlingstillfället. Det är upp till arrangörerna att bestämma och det ställer såklart höga krav på förberedelserna.

– Man måste träna på allt för att vara så förberedd som möjligt, säger Janne Svanström.

Svanström driver Atletakademin i Partille som i helgen stod som arrangörer för en lokal tävling. En tävling som avgjordes över tre event. Det första innebar 400 meter löpning på tid och sedan ett så tungt frontsquat (knäböj med skivstången framför sig) som möjligt. Deltagarna hade fem minuter på sig.

– I det andra eventet använde vi hela lokalen. Vi hade precis köpt in 35 och 50 kilo tunga ”slamballs” vilket blev en nyhet för deltagarna och en tuff utmaning för många. Sedan innehöll det även rodd och kettlebell bland annat, säger Svanström.

Det sista eventet var ett antal övningar under tio minuters tid där varje övning blev jobbigare och jobbigare. Deltagarna skulle fortsätta så länge de klarade av att genomföra övningarna.

Därefter korades vinnarna som i de olika klasserna blev Erik Nilsson, Johan Blomdahl, Sanna Ros och Mirja Wall.

– Det blev verkligen lyckat och det var full fart här under dagen med väldigt mycket folk som kom och kollade, säger Janne Svanström.

  • Adam Andersson031-98 50 67