• Bild: Adam Andersson
    Tvåmålsskytt. Mattias Allison (till vänster) gjorde två mål i segermatchen mot Härryda HC. Nu siktar Partille HK på att göra en riktigt bra vår för att kunna ta den långa vägen till division 2.

PHK går mot en stark vårsäsong

Ishockey

Hösten har bjudit på dippar och hösten har bjudit på toppar. Helgens hemma­match mot Härryda HC var definitivt av det senare slaget och nu siktar Partille HK på toppa formen under vårsäsongen.

Den första halvan av säsongen går mot sitt slut för Partille Hockeyklubb. Någon topp två-placering och en direkt kamp om en plats upp mot division 2 kommer det inte att bli efter en höst där laget blandat och gett både spelmässigt och resultatmässigt. PHK kommer istället få ta den långa vägen för att kunna avancera via fortsättningsserien som väntar efter nyår.

Nu handlar allt om att hitta en så bra form som möjligt inför vårsäsongen och helgens möte med Härryda HC var ett steg i rätt riktning.

Det var nämligen Partille som började matchen klart bäst och kunde lämna den första perioden med en 2–0-ledning. En av målskyttarna var lagets poängkung Pontus Gulldén.

– Jag fick en pass av Tommi (Juntunen) och sedan sköt jag bara in den. Det var inte konstigare än så, säger Pontus Gulldén.

Allison nätade

Partille fortsatte att trumma på även i mittakten och även om gästerna kom med en reducering i numerärt överläge så var det hemmalaget som styrde tillställningen. 4–1-målet som avslutade målskyttet i den andra perioden gjordes av Mattias Allison.

– Vi krigar på idag och alla gör sitt. Vi gör en jäkla lag­insats helt enkelt och är steget vassare än Härryda hela vägen, ­säger Mattias Allison.

Allison var också den som i tredje perioden skulle spika slutresultatet 6–1 och han gjorde det med matchens vackraste mål. Partille­spelaren kom själv mot sin försvarare, gjorde en läcker dragning och lurade sedan även gästernas målvakt med sitt avslut.

”Rätt trött”

– Det var mestdels flyt får jag väl säga, men det var trevligt. Jag var rätt trött för han låg på mig hela vägen så det kändes bara skönt att sätta dit den efter den lilla ”rajden”, säger Allison.

Vad tror du nu om era förutsättningar efter jul?

– Första delen är ju en serie­lunk för oss så det är efter jul det roliga börjar. Om alla gubbar kommer och är med och kör så har vi goda chanser för vi har ett starkt lag. Vi är tunga att möta och kan spela hårt, säger Mattias Allison.

Även Pontus Gulldén ser fram emot att allvaret drar igång efter nyår.

– Ser det ut som den här matchen så har vi bra möjligheter. Vi har en femma som är riktigt bra så det handlar för oss om att få igång minst en till. Vi har absolut materialet. Förra året var vi på gränsen så stämmer allting så går det, säger Pontus Gulldén.

  • Adam Andersson031-98 50 67