Mattias Wetterberg, Jesper Svensson och Martin Larsen.

Pergamontrio tar VM-medalj – första på 23 år

Bowling

De tre klubbkamraterna från Team Pergamon, Jesper Svensson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg, sattes ihop i ett av de svenska trio-lagen i VM. Nu har Pergamonspelarna säkrat den första svenska VM-medaljen i tremanna på 23 år.

Martin Larsen har lyckats förr, men för Jesper Svensson och Mattias Wetterberg innebär VM-medlaljen karirärens första. Efter godkända insatser i Hong kong, utan några riktiga höjdare, i singelspelet och tvåmanna sattes Larsen, Wetterberg och Svensson ihop i ett av de två svenska tremannalagen och klubbkamraterna från Partille visade direkt att de ville vara med och slåss om medalj.

Efter de tre inledande serierna var det nämligen Pergamontrion som var i täten, inte minst efter strålande spel från Mattias Wetterberg.

De tre avslutande serierna blev bra, men inte fullt lika bra för trion. Totalt noterade Wetterberg 1352 på sina sex serier, Larsen 1281 och Svensson 1250. Det blev sedan en nervös väntan för trion när kvarvarande lag spelade sina tre avslutande serier, men till slut stod det klart att Pergamonspelarna tog sig vidare till semifinal som det tredje bästa laget.

– Just nu känns det fantastiskt gött. Man är mest lättad att det är klart efter en lång dags väntan. Men det är mycket jobb kvar, först fokus på att fortsätta jobba hårt och göra en bra laginsats i femmanna och se hur långt det räcker. Förhoppningsvis får vi spela fler medaljmatcher och då går vi såklart för guld, säger Mattias Wetterberg när PT når honom i Hong kong.

Semifinalen spelas på måndag och där kommer Jesper Svensson, Martin Larsen och Mattias Wetterberg ställas mot en trio från Indonesien. Seger där så ställs man mot vinnaren mellan Korea och USA i den andra semifinalen. Förlust skulle innebära en bronsmedalj.

Senast Sverige tog en VM-medalj i tremanna var 1995.

  • Adam Andersson031-98 50 67