• Bild: Adam Andersson
    Det blev storseger för Amelia Lundbäck och hennes lagkamrater.
  • Hanna Örtorp.

Överkörningen: Sävehof vann – med 16 mål

Handboll

Hemmamatch mot Skövde – då var det klart och betalt redan efter den första halvleken. Sävehof såg till att krossa sina gäster under onsdagskvällen.

Det var inget som helst snack om saken. Sävehofdamerna såg till att gå in i det en månad långa SHE-uppehållet med en riktigt stark insats i bagaget och då hade inte Skövde någon som helst chans.

– Det var en rolig match att spela och vi gjorde det vi skulle. Vi såg verkligen till att fokusera på oss själva, säger Sävehofspelaren Hanna Örtorp.

Efter 16 minuter och 21 sekunder i den första halvleken satte niometersspelaren Elin Hallagård 10–6 till Sävehof och det skulle vara målet som på riktigt startade överkörningen. Därifrån utökade nämligen hemmalaget i rask takt till 18–6 innan gästerna hittade nätmaskorna igen. Ställningen i halvtid var 19–9 och där var tillställningen mer eller mindre avgjord.

Sävehof slog dock inte helt av på takten bara för det. Partillelaget bytte bland annat in Isabella Mouratidou mellan stolparna som klev in och räddade 60 procent av avsluten, vilket var en stor anledning till att segersiffrorna slutligen skrevs till förkrossande 33–17.

– Jag tror att det är att vi tycker att det är så kul att spela som gör att vi fortsätter. Vi pratade mycket om försvarsspelet inför matchen och att vi ska sätta de grunderna som vi haft där hela tiden och då fungerar det bra med målvakten också, säger Hanna Örtorp.

Även om SHE går in i ett uppehåll nu så har Sävehof fortfarande kvar ytterligare en match i gruppspelet av Champions League. Där möter Partillelaget Köpenhamn med bland andra Johanna Bundsen och Jenny Alm.

– Det ska bli riktigt kul. Som tidigare är det ju tufft motstånd, men nu är det sista matchen i Champions League och vi har absolut ingenting att spara på, säger Hanna Örtorp.

FAKTA

Sävehof–Skövde

33–17

SHE

Målen, Sävehof: Nina Dano 6, Elin Hallagård 6, Emma Fernis 6, Tilda Olsson 4, Hanna Örtorp 3, Amelia Lundbäck 2, Olivia Mellegård, Johanna Ahlm, Johanna Forsberg, Thess Krönell, Linnea Pettersson, Lina Cardell.

  • Adam Andersson031-98 50 67