• Bild: Adam Andersson
    Oskar Sunnefeldt.
  • Bild: Adam Andersson
    Oskar Sunnefeldt.

Ny supermatch av Sunnefeldt: ”Man går på vatten”

Handboll

Tio mål, stark i försvaret, stort förtroende och har ett gränslöst självförtroende. Oskar Sunnefeldt var en gigant i segern mot Kristianstad.

Den 198 centimeter långe 20-åringen Oskar Sunnefeldt fortsätter att vara ett av säsongens stora utropstecken i handbollsligan. Niometersspelaren har varit en av Sävehofs stabilaste pjäser under de inledande matcherna och drabbningen med de svenska mästarna var absolut inget undantag.

Redan i den första halvleken hittade 20-åringen nätet fem gånger och den noteringen skulle han leverera även i den andra. Tillsammans med Agust Eli Björgvinson var Oskar Sunnefeldt planens gigant.

– Det känns sjukt bra. Man går på vatten just nu, säger Oskar Sunnefeldt.

Kanske en konstig fråga, men hade du förväntat dig att vara så bra som du varit hittills den här säsongen?

– Alltså, jag har höga förväntningar på mig själv och försöker bara göra min grej egentligen.

Vad känner du har varit nyckeln för dig? Du måste spela med ett stort självförtroende just nu?

– Ja, jag har självförtroende. Det är svårt att sätta ord på det, man är bara i en bubbla just nu och det är svårt att njuta av det, säger Sunnefeldt.

20-åringen hyllades också av Sävehoftränaren Anders Eliasson efter matchen.

– Oskar är i zonen och gör ett fantastiskt bra jobb. Han har varit bra i väldigt många matcher nu. Jag tycker han är grym på alla sätt, säger Anders Eliasson.

Sunnefeldt var också inblandad i avgörandet under slutminuterna då han satte några riktigt tunga skott från sin niometersposition för att säkra segern för Sävehof.

– Det är en underbar seger. Just att det är mot Kristianstad är också en värdemätare som säger att vi kan slå alla lag, säger Oskar Sunnefeldt.

  • Adam Andersson031-98 50 67