Bild: BJÖRN DINAU
MÅNGA KLAPPAR. 475 julklappar blev förra årets resultat av insamlingen till förmån för Stadsmissionen.

Ny klappinsamling för utsatta

Partille

Igår drog Sävehof och Partille arena i samarbete med Stadsmissionen igång en julklappinsamling för utsatta barnfamiljer och äldre. Insamlingen pågår till och med den 11 december.

Förra året gjorde julklapps­insamlingen i Partille arena succé. 475 paket samlades in och delades sedan ut till barnfamiljer som Stadsmissionen arbetat med under året eller tiäldre som var i behov av hjälp.

Nu går aktörerna ihop på nytt och vill med insamlingen göra en insats för att skapa värme, gemenskap och en god jul för alla.

– Det blev en jättesuccé förra året. Nu ska det bli spännande att se hur givmilda Partille arenas besökare är i år, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i IK Sävehof.

– Det känns väldigt bra att det blev en insamling även i år. Det här är ett jättefint initiativ från Sävehof. Stefan Albrechtson och klubben är väldigt engagerade och har samarbetat med Stadsmissionen i flera år, säger Anette Tingets, ansvarig för företagssamarbeten och event på Göteborgs stadsmission.

Hon tycker att det är kul att se att fler och fler klubbar är med och stöttar.

– Idrottsföreningarna är en viktig kanal för att synliggöra det vi arbetar med samtidigt som det ger oss en möjlighet att nå ut till ännu fler. Om alla gör någonting får vi ett finare samhälle. Det är viktigt att möjliggöra för människor att göra gott och där kan föreningarna gör stor skillnad.

Den som vill bidra lämnar sin klapp, stor som liten, till John Scott’s restaurang som har öppet mellan klockan 12-19. Man kan även lämna sin gåva på Improve mellan klockan 6-19. Insamlingen pågår mellan 28 november och 12 december. 

– Man kan köpa vilken julklapp som helst. Presentkort är väldigt bra och gärna på mat. Det är sådant som vi kan få ut även till äldre som behöver men också till barnfamiljer som då kan lägga pengarna som annars hade gått till mat på att köpa julklappar, säger Anette Tingets.

När insamlingen avslutats kommer Stadsmissionen att dela ut paketen till behövande.

– Det vi har fått in delas ut innan jul till familjer och äldre i Göteborg med omnejd. Blir det något över ser vi till att det kommer till nytta för andra organisationer, säger Anette Tingets.