• Bild: Mattias Hammar
    Vinnaren. Katrin Amann vann damklassen i boulder-NM i Partille.
  • Bild: Mattias Hammar
  • Bild: Mattias Hammar
  • Bild: Mattias Hammar

Nordiska mästerskapen avgjordes i Partille

Bouldering

Anläggningen stod klar för bara några månader sedan, men redan i helgen arrangerades Nordiska mästerskapen i bouldering i Klätterlabbet.

Två tunga namn saknades, men i övrigt var det nordens bästa klättrare som gjorde upp när boulder-NM avgjordes i Partille i vad som blev den första riktigt stora tävlingen i den nya anläggningen.

– Det är en väldigt bra anläggning att arrangera tävlingar i. Just för att det finns två delar också så kan klättrarna vara i den ena samtidigt som det tävlas och klättras i den andra. Det fungerar väldigt smidigt. Sedan är det klart att när det är en ny anläggning så dyker det alltid upp saker som man får lösa, säger Björn Strömberg, en av tävlingsarrangörerna.

Hur tycker du att det gick för er att arrangera mästerskapet?

– Jag tycker att det gick bra. Det kändes som att det var många som var väldigt nöjda efteråt. Det blev en bra tävling med bra sportsmanship. Sedan är det mycket arbete och det är inte helt lätt att hitta volontärer, säger Strömberg och fortsätter:

– Jag har ändå redan fått ett antal mejl från personer som var med och hjälpte till och som anmält sig till att gärna göra det fler gånger och det säger väl att vi gjort något rätt, säger Strömberg.

Vinnare från Göteborg

Damklassen vanns av ­Katrin Amann från Göteborg följd av norskan Sunniva Eik Haave.

På herrsidan var det norrmannen Thilo Schröter som fick kliva högst upp på prispallen. Här blev Samuel Wingårdh bästa svensk på en tredjeplats.

Hoppas på SM

Det är alltid ett par år mellan gångerna som Sverige arrangerar NM i bouldering, men Björn Strömberg tror stenhårt på att det kommer bli fler tävlingar i Partille framöver.

– Nästa år kanske vi arrangerar SM, vem vet, säger Björn Strömberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67