Bild: Björn Dinau
Andreas Kramer.

Kramer nominerad på idrottsgalan

Friidrott

Han blev nominerad i fyra av fem kategorier på friidrottsgalan. Nu är Sävedalens AIK:s Andreas Kramer även prisnominerad på idrottsgalan.

Den 21 jaunari är det dags för den årliga idrottsgalan när landets största idrottsprestationer och idrottsutövare ska hyllas. Nu är nomineringarna till de olika priserna publicerade och då står det också klart att Sävedalens löparstjärna Andreas Kramer har möjlighet att få kliva upp på scenen i Globen och ta emot pris.

Kramer är nämligen nominerad i kategorin ”Årets nykomling”.

– Det känns såklart kul. Det är stort att få bli nominerad på idrottsgalan eftersom att det är någonting man tittat på, men aldrig upplevt själv innan, säger Andreas Kramer.

Hade du någon tanke på att du skulle bli nominerad?

– Nej, det är ingenting som jag tänker på. Det är en del andra som sagt till mig att möjligheten nog fanns, men det är ju ingenting jag kan styra över själv så jag har inte tänkt på det mer än så, säger Kramer.

Det är framför allt tack vare sommarens EM-silver som Andreas Kramer nu nomineras som en landets stora framtidsnamn. Men konkurrensen om priset är hård.

Övriga nominerade är freeskiing-åkaren Jennie-Lee Burmansson, thaiboxaren Josefine Lindgren Knutsson och den nyblivne NHL-stjärnan Elias Pettersson.

– Jag kollar lite hockey ibland, men jag kan inte direkt säga att jag följer någon av dem. Men det är klart att konkurrensen är väldigt hård. Jag tror att det är en jury som utser vinnaren så det finns ju inte så mycket att påverka nu, säger Kramer.

Kommer du vara på plats i Globen den 21 januari?

– Jag håller på att planera januari just nu så det är inte helt klart riktigt än, men jag ska försöka vara på plats, säger Andreas Kramer.

  • Adam Andersson031-98 50 67