Bild: Adam Andersson
Emma Ekenman Fernis.

Kantspelarna bakom Sävehofs vändning

Handboll

Tremålsunderläge i paus. Fyramålsunderläge med kvarten kvar. Det spelade ingen roll. Sävehof bortabesegrade Boden efter totalt 16 mål från kantspelarna Olivia Mellegård och Emma Fernis.

Sävehofdamerna toppar tabellen efter onsdagskvällens drabbning mot seriens nordligaste lag, Boden Handboll.

Men det var aningens segstartat. Sävehof låg under med 13–10 efter den första halvleken och fick även vissa bekymmer i inledningen av den andra. När ”bara” 15 minuter återstod låg det gästande Partillelaget under med fyra bollar, men det var då vändningen kom.

Sävehof visade varför man är ett topplag och påminde Boden om varför de är motsatsen. Gästerna stängde igen i försvaret och visade effektivitet i anfallsspelet för att vända matchen till 28–25. Det var också två kantspelare som skulle visa vägen.

Nyligen EM-uttagna Olivia Mellegård gjorde nämligen åtta mål i matchen och precis lika många levererade EM-reserven Emma Fernis som huserar på Mellegårds motsatta kant. Effektiv var även Johanna Forsberg med fyra mål.

Noterbart är att Johanna Ahlm var tillbaka efter sin skada i den ena vaden, men burväktaren som tidigare varit utlånad till just Boden Christina Elm är fortfarande på skadelistan.

  • Adam Andersson031-98 50 67