På bilden från vänster: Lena Råberg, ordförande i Företagarna Partille, Rikard Torén, delägare i Fusura AB, Robert Kleeman, delägare i Fusura AB, Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande och Marieke Wolter, näringslivansvarig i Partille kommun.

Fusura AB årets uppstickare

Partille

Kommunen i samarbete med Företagarna Partille har utsett Årets uppstickare 2018. Vinnarna blev Fusura AB som drivs av Robert Kleeman och Rikard Torén.

Det är i syfte att uppmuntra nyföretagande i Partille som kommunen tillsammans med Företagarna Partille årligen delar ut priset Årets uppstickare. Kriterierna är att företaget ska ha en egen affärsidé och startats upp under de senaste tre åren.

– I Partille startas varje år 200 till 250 nya företag. De första åren som företagare är ofta krävande. Genom att lyfta fram entreprenörer som kämpat och fått snurr på sin verksamhet vill vi ­inspirera fler att ta steget till att bli ­företagare, säger Lena Råberg, ordförande i ­Företagarna Partille i ett press­meddelande.

Barndomsvänner

Nu står det klart att årets pristagare är Fusura AB. Företaget startades upp för drygt två år sedan av barndomsvännerna Robert Kleeman och Rikard Torén. De ägnar sig åt att leverera ­betonglösningar, både till privat­personer och till företag. Det kan röra sig om allt från stilrena handfat till platsgjutna husdelar.

– Nyfikenhet och kreativitet beskriver Årets uppstickare liksom deras vilja att växa. Professionalitet och ansvarstagande med nöjda kunder i fokus, visar på långsiktighet och hållbarhet. De två vännerna har en stor dos ödmjukhet och spännande framtidsdrömmar, säger Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille.